Hur spelar man keno? Det är faktiskt ingen svår fråga att svara på. Keno är ett enkelt spel att förstå sig på men ett svårt spel att bli rik på. I den här artikeln kommer vi att gå in på detaljer och förklara hur man spelar keno, hur man vinner på keno och kolla på om det finns några vettiga strategier för att förbättra sina chanser att vinna.

Hur du spelar keno

Det är ingen hemlighet att keno är ett enkelt spel att förstå sig på. Det gäller mer eller mindre bara att få 1-11 nummer rätt av ett totalt antal av 20 nummer som dras. Dessa 20 nummer dras ur en pott av totalt 70 nummer. Det gäller för dig att få så många nummer rätt som möjligt av dessa. Ju fler nummer du får rätt desto mer pengar kan du vinna. När varje dragning nått sitt slut så dras nästan alltid ett extra nummer. Detta extra nummer kallas för kung keno. Kung keno dras aldrig ur den totala potten av 70 nummer utan dras alltid från de 20 nummer som redan har dragits. Om du vill kamma hem storvinsten måste du alltså dra få 11 nummer rätt. Vill du kamma hem den riktiga storvinsten ”kung keno” så måste du få 11 nummer rätt + den sista kung keno dragningen.

Hur stor vinstchans du har kan du påverka själv när du spelar keno. Du väljer nämligen själv hur många nummer du spelar. Ju fler nummer du väljer att spela desto högre chans har du att vinna – men insatsen blir också större.

Ju fler nummer du spelar desto högre chans är det att dom faktiskt drar dina nummer. Nackdelen är att det kostar mer och att du vinner mindre om du väl vinner. Vinstbeloppet justeras ner ju fler nummer du väljer att spela på. Ju färre nummer du väljer att spela på desto högre blir alltså vinsten om du faktiskt vinner, men chansen att vinna är betydligt lägre.

Spela kung keno för att vinna storvinsten

Hur spelar man kung keno? I slutet av dragningen så dras som sagt alltid ett extra nummer, utöver de 20 som normalt dras i vanlig keno. De 20 första numren dras som sagt ur en en pol av 70 nummer.  Kung keno numret dras efter dessa och endast ur en pol av de 20 nummer som redan dragits. Det numret som dras sist kallas för kung keno. Får du alla rätt + rätt på kung keno så kommer du att vinna väldigt mycket pengar.

För att göra det enkelt

För att undvika att göra det mer komplicerat än vad det faktiskt är så summerar vi det såhär. Att spela keno är inte svårt. Du måste få 1-11 nummer rätt av totalt 20 nummer som dras. För att vinna den absolut största vinsten måste du spela kung keno och få 11 nummer rätt + det sista numret som kallas för kung keno. Nu är du helt färdigutbildad i hur man spelar keno och har du en vän som frågan ”Hur spelar man keno?” kan du alltså förhoppningsvis svara på den frågan nu.

Undrar du fortfarande något är det bara att höra av sig på info(@)keno-resultat.com.